Home » Informatie » vloerverwarming-badkamer

Vloerverwarming badkamer

Waarschijnlijk de meest gestelde vraag die we over vloerverwarming krijgen: “Is vloerverwarming een goed idee in de badkamer?” Natuurlijk is dat een goed idee! Door vloerverwarming in de badkamer te leggen heb je altijd heerlijk warm als je uit de douche of bad stapt. Gedaan met kille en koude vloeren die je meteen doen afkoelen.

Traditionele verwarmingselementen klaren de klus dan wel, ze zijn vaak een beetje onaangenaam. En natuurlijk wil je ook niet meteen beginnen zweten als je terug uit de douche komt… Een ideale oplossing voor deze problemen is om te kiezen voor vloerverwarming! Wil je niet je hele huis voorzien van vloerverwarming? Geen probleem.

Je kan vloerverwarming ook in de badkamer installeren als bijverwarming. 

Vloerverwarming badkamer: elektrisch

Doordat vloerverwarming zo aangenaam aanvoelt, willen heel wat mensen graag gebruik maken van deze verwarming. Maar om de kostprijs te drukken en niet het hele huis te moeten openbreken, kiezen veel mensen ervoor om alleen in de badkamer vloerverwarming te leggen.

 

Logisch dan ook dat de elektrische variant vrijwel altijd wordt aangeraden. De voornaamste redenen om voor elektrische vloerverwarming in de badkamer te kiezen zijn deze:

  • Veel kortere opwarmtijd in vergelijking met warmwater vloerverwarming.
  • Kleinere opbouwhoogte in de vloer.
  • Minder breekwerk nodig en dus goedkoper, sneller en minder last van de werken.

 

Vloerverwarming badkamer voordelen

  • Je spendeert vrij weinig tijd in een badkamer in vergelijking met een slaapkamer of woonkamer. Daarom is het altijd aangeraden om vloerverwarming in een badkamer te leggen. Doordat elektrische vloerverwarming snel reageert is het een prima manier een badkamer te verwarmen
  • De opbouw van elektrische verwarming is veel goedkoper. Bij een matig gebruik valt de prijs wel mee.
  • Door de geringe opbouwhoogte moet je meer oppassen met verbeteringswerken die eventueel in je badkamer zullen worden uitgevoerd. Juist door de geringe opbouwhoogte is het een prima alternatief