Home » Informatie » infrarood-panelen

Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden steeds vaker toegepast zowel in nieuwbouw, renovatie als in de utiliteit en industrie. Het grote voordeel van infraroodpaneel is dat deze lokaal in een ruimte kan worden toegepast zodat deze zo efficiënt mogelijk met de energie om gaat.  Het verbruik hierdoor is dan ook zeer gering. Tegenwoordig wordt er een vermogen van 50m2 toegepast (grote ruimtes) in de huidige bouw.

Infraroodpanelen zijn leverbaar in diverse varianten zoals: glad, korrelstructuur, maatvoering systeemplafond, smal en langwerpig, met led verlichting, diverse kleuren etc. etc.

Over het algemeen zijn deze panelen niet voorzien van een aluminium frame (kader of ook wel omlijsting genoemd), doch bepaalde types worden standaard geleverd met een aluminium frame en andere types is een frame los verkrijgbaar.

Glad paneel zonder frame

 

Gladde infraroodpanelen zonder frame (kader of omlijsting) zijn leverbaar in twee maatvoeringen: 595x595mm(300W) en 595x1195mm(600W). Deze panelen kunnen worden gemonteerd aan de wand of plafond, maar kunnen ook worden geplaatst in een systeemplafond.  Deze gladde infraroodpanelen zijn voorzien van een lak welke de warmte goed transporteert. Tevens zijn deze panelen voorzien van isolatie zodat de warmte merendeels naar de voorzijde uitstraalt. Carbon techniek is bij deze toegepast. Made in Europe.

Klik hier voor meer info. 

 

Glad paneel met frame

 

Deze (bijna) gladde infraroodpanelen zijn voorzien van een aluminium kader / frame. Leverbaar in twee maatvoeringen namelijk: 600x600mm(300W) en 600x1200mm(600W). Deze panelen zijn ideaal om te worden gemonteerd tegen wand of plafond. Carbon techniek is bij deze toegepast. Made in Europe.

Klik hier voor meer info. 

 

Infraroodpanelen met korrelcoating

 

De infraroodpanelen welke voorzien zijn van een korrel coating hebben als voordeel dat deze korrelcoating de oppervlakte vergroot, hierdoor is de stralingswarmte optimaal t.o.v. vele andere infraroodpanelen. De gekorrelde infraroodpanelen zijn tevens voorzien van isolatie en leverbaar in vele maatvoeringen en vermogens vanaf 100W t.m. 1000W. Elk infrarood paneel wordt geleverd met een montagebeugel voor wand- of plafondmontage. Tevens kunnen een aantal types worden geplaatst in een standaard systeemplafond. Carbontechniek is ook bij deze toegepast. Made in Europe

Klik hier voor meer info.

 

Romer infrarood panelen

 

De Romer infrarood panelen bestaan uit drie maatvoeringen namelijk: 600x600mm(400W), 600x900mm(600W) en 600x1200mm(850W). Deze panelen zijn van aluminium en wit gepoeder coated. Doordat deze aan de achterzijde minimaal zijn geïsoleerd straalt er ook veel warmte aan de achterzijde. Deze panelen zijn gebaseerd op convectie warmte en stralingswarmte (hybride infrarood). Als basis is er carbon techniek toegepast. Romer Germany!

Klik hier voor meer info.

 

 

Infraroodpanelen glas

 

Deze glas infraroodpanelen welke voorzien zijn van dunne hardglazen plaat welke geïsoleerd is aan de achterzijde, hierdoor is de stralingswarmte optimaal tov vele andere glazen infraroodpanelen. Deze glazen infraroodpanelen zijn tevens voorzien van isolatie en leverbaar in een tweetal maatvoeringen en vermogens namelijk: 595x595mm(300W) en 595x1195(600W). Elk infrarood paneel wordt geleverd met een montagebeugel voor wand- of plafondmontage. Tevens kunnen een aantal types worden geplaatst in een standaard systeemplafond. Carbontechniek is ook bij deze toegepast. Made in Europe

Klik hier voor meer info.

 

 Schloss spiegel infrarood panelen

 

De Schloss infrarood spiegelpanelen zijn leverbaar in diverse maatvoeringen waaronder 600x600, 600x900 en 600x1200mm, doch andere maten zijn ook leverbaar en maatwerk is mogelijk. De Schloss infrarood spiegelpanelen bestaat uit een carbon laag met een vermogen van 400W/m2. Dit vermogen is zeer laag doch doordat het paneel dicht tegen de achterwand moet worden gemonteerd fungeert deze wand als warmtebuffer. De dikte van deze panelen is maar 10-15mm wat zeer gering is. De afgegeven warmte is ruimschoots voldoende om de warmtestraling goed te voelen op een afstand van 30-50cm.. Als basis is er carbon techniek toegepast. Made in Holland!

Klik hier voor meer info.

 

 

Thermostatische regeling

 

De infraroodpanelen worden doorgaans thermostatisch aangestuurd. Dit kan door middels van een domotica achtig systeem (bijv Watts Vision), draadloze thermostaat met ontvangers (bijv RF Optima R2) of een gelijkwaardig product.

Klik hier voor meer info.

 

Modulerende regeling

 

Middels een modulerende regeling kan er een beter comfort worden gecreëerd. Deze regelingen bestaan uit een PI (proportioneel) thermostaat en een speciale SSR regelkast. Dit levert een besparing op t.o.v. een conventionele thermostaat van ca. 15-25%. 

Klik hier voor meer info.