Home » Informatie » Infrarood-laminaatverwarming

Laminaatverwarming

 

Laminaatverwarming wordt toegepast, zoals de naam het doet vermoeden, onder laminaat. De montage is heel eenvoudig en kan, nadat het door ons op maat is gemaakt en is voorzien van een aansluitkabel, door de eindgebruiker zelf worden aangebracht. De laminaat verwarming dient op een geïsoleerde ondervloer te worden aangebracht. Als waterkering dient op de verwarmingsfolie een pvc folie worden aangebracht. De verwarmingsfolie kan worden geleverd in diverse breedtes en vermogens.

Klik hier voor meer info

 

Isoleren van de vloer

 

Door de ondervloer te isoleren met een isolatiemateriaal zal een deel van de warmte niet verloren. Hierdoor wordt de warmte uitstraling naar boven verbeterd: het rendement wordt dus vergroot. Wij adviseren om de zogenaamde "groene isolatieplaten" toe te passen. Deze hebben een dikte van ca. 6mm en kan bij elke laminaat leverancier worden aangekocht. Let wel dat, afhankelijk van de soort ondergrond, één of twee lagen isolatie toegepast kan worden. Bijvoorbeeld bij een woning met betonnen vloeren volstaat één laags isolatie. Bij houten ondervloeren is het raadzaam om twee lagen aan te brengen.

Klik hier voor meer info

 

Aanbrengen van de verwarmingsfolie

 

Zoals eerder aangegeven is het monteren van de verwarmingsfolie heel eenvoudig. De banen verwarmingsfolie worden op de isolatievloer aangebracht door deze uit te rollen. Eventueel de verwarmingsfolie fixeren met ducttape zodat de verwarmingsfolie vast ligt op de ondervloer. De aansluitkabels kunnen worden weggewerkt door een sleuf te maken in het isolatie materiaal.

Klik hier voor meer info

 

Plastic folie

 

De plastic folie, welke als functie heeft alszijnde een vochtwering en scheiding tussen laminaat en verwarmingsfolie, dient van een goede kwaliteit te zijn. Deze plastic folies zijn in verschillende afmetingen en kwaliteiten leverbaar.

Klik hier voor meer info

 

 

Regeling

 

De laminaatverwarming dient gereguleerd te worden middels een thermostaat met vloersensor (wettelijk verplicht). Er zijn diverse keuzes van thermostaten: inbouw, opbouw, touchscreen, drukknopjes etc etc. De vloersensor dient te worden gemonteerd naast de verwarmingsfolie (blanco gedeelte van de verwarmingsfolie)

Plaatsing vloersensor

 

 

Plaatsing vloersensor

 

De vloersensor dient geplaatst te worden naast de verwarmingsfolie, eigenlijk net naast het blanco gedeelte van de verwarmingsfolie. Dit heeft te maken met de meting. Wanneer de sensor direct onder de verwarmingsfolie wordt geplaatst zal deze een hoge temperatuur meten waardoor de thermostaat, mits voorzien van een display, niet de juiste vloertemperatuur aangeeft..

Klik hier voor meer info

 

Vloerbedekkingen

 

Diverse soorten vloerbedekkingen kunnen worden toegepast i.c.m. de verwarmingsfolie zoals: laminaat, linoleum, vinyl, parket, tapijt. Let wel dat wanneer de rug van de vloerbedekking zacht is dat bovenop de verwarmingsfolie een dun plaatje hout (ca. 3mm) moet worden aangebracht.

Klik hier voor meer info

 

 

Afmetingen en vermogens

 

De verwarmingsfolie zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en vermogens;

Afmeting, vermogens;
40cm breed, 50W/m2
60cm breed, 50W/m2
100cm breed, 50W/m2
50cm breed, 100W/m2
75cm breed, 100W/m2
100cm breed, 100W/m2
125cm breed, 100W/m2
150cm breed, 100W/m2
175cm breed, 100W/m2
50cm breed, 160W/m2
75cm breed, 160W/m2
100cm breed, 160W/m2
125cm breed, 160W/m2
150cm breed, 160W/m2
175cm breed, 160W/m2

Klik hier voor meer info